Condominio CH / C+C04STUDIO

first_img Photographs Projects Apartments CopyAbout this officeC+C04STUDIOOfficeFollow#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousingApartmentsRefurbishmentRenovationDabasHousingRefurbishmentCagliari3D ModelingItalyPublished on June 11, 2010Cite: “Condominio CH / C+C04STUDIO” 11 Jun 2010. ArchDaily. Accessed 12 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogSinkshansgroheBathroom Mixers – Talis SVinyl Walls3MExterior Vinyl Finish – DI-NOC™ Solid ColorPartitionsSkyfoldRetractable Walls – Stepped & Sloped SpacesDining tablesZeitraumWood Table – TautBathroom AccessoriesBradley Corporation USARoll Towel Dispenser – Electronic TouchlessWoodLunawoodThermowood FacadesAluminium CompositesSculptformClick-on Battens in Victoria GardensMetal PanelsLongboard®Metal Ceilings – DauntlessWoodStructureCraftEngineering – Mass TimberPanels / Prefabricated AssembliesULMA Architectural SolutionsPerforated Facade PanelFiber Cements / CementsDuctal®Rainscreen Cladding Panels for Lightweight Facades in Apartment BlockBricksAcme BrickModular Size BrickMore products »Save想阅读文章的中文版本吗?CH 公寓 / C+C04STUDIO是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream 2007 Photographs:  C+C04STUDIOText description provided by the architects. Condominio CH is a renovation of a building to house four small residential units. The building was built in the 80s in a peripheral area of the city completely urbanized and built up spontaneously from the ’70s until the mid 90s, until the local government deregulation has finally converted into a buildable plan of urban renewal. The building, originally built for a family, was purchased, restored and put on the market by a building contractor who has grasped the need to intervene through an operation that was not merely intended to install a new feature in the building, but can reveal some quality – already inexplicably present – highlighted by the intervention of recovery. The project originates from the request of the client to create a new image of the building. Save this picture!© C+C04STUDIORecommended ProductsDoorsECLISSESliding Pocket Door – ECLISSE LuceDoorsJansenDoors – Folding and SlidingDoorsRabel Aluminium SystemsMinimal Sliding Door – Rabel 62 Slim Super ThermalDoorsLonghiDoor – HeadlineThe project has addressed the issue through two actions: to detect and filter. The total volume stereometry appeared once as a value that the project has simply rediscovered, through the removal of parapet walls, partitions, small superfluous and incongruous additions. The new “mask” was completed with the installation of a texture-filter that seems to arise from the massive wall along the external facade and build a pergola filter, is required for repair of the attic space from the sun and to enhance a space where you can see the landscape open to the sea. The building is thus a new balance in the relationship between wall surface and metal structure, the first massive, the second is thin and open. The balance-contrast is emphasized by the use of white to highlight the newfound stereometric purity and color of oxidized iron to the metal structure. Save this picture!© C+C04STUDIOThe apartments are spread over three levels. On the ground floor the unit is more spacious while the first and second level develop three apartments, of which one is duplex.Save this picture!© C+C04STUDIOProject gallerySee allShow lessLoblolly House / Kieran TimberlakeArticles”Conditions Issue: The Politics of Architectural Quality” Call for SubmissionsArticlesProject locationAddress:Cagliari, ItalyLocation to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Share ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/63736/condominio-ch-cc04studio Clipboard “COPY” Condominio CH / C+C04STUDIO ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/63736/condominio-ch-cc04studio Clipboardcenter_img Year:  “COPY” Italy Save this picture!© C+C04STUDIO+ 11 Share ArchDaily Condominio CH / C+C04STUDIOSave this projectSaveCondominio CH / C+C04STUDIO CopyApartments, Renovation•Cagliari, Italy Architects: C+C04STUDIO Year Completion year of this architecture project last_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *