Kalim Beach House / design Qua

first_imgCopyAbout this officedesign quaOffice•••ProductConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesOn FacebookTambon PatongThailandPublished on December 18, 2019Cite: “Kalim Beach House / design Qua” 17 Dec 2019. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodSiding Façade SystemWindowsMitrexSolar WindowMetal PanelsAurubisPatinated Copper: Nordic Green/Blue/Turquoise/SpecialMetal PanelsDri-DesignMetal Panels – CopperIn architectureSikaBuilding Envelope SystemsExterior DeckingLunawoodThermowood DeckingMembranesEffisusFaçade Protection – Breather+Metal PanelsPure + FreeFormCustom Metal Cladding – Legacy Fund 1 BuildingWood Boards / HPL PanelsInvestwoodWood Fiber Partition Walls – ValchromatDoorsLinvisibileLinvisibile FILO 10 Vertical Pivot Door | BrezzaSkylightsFAKROEnergy-efficient roof window FTT ThermoToilets / BidetsBritexToilets – Accessible Centurion PanMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Architects: design qua Area Area of this architecture project ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/930376/kalim-beach-house-design-qua Clipboard Design Team:Titinart Thumchuchaorat, Tawiporn Thawornjaturawat, Chalakorn Pattanaponganun, Phunnara PrachuabmohLighting Designer:Chotima PhotjananuwatStructural And Mep Engineering:Power Plus EngineerStructural Engineering:Power Plus EngineerMep Engineering:Power Plus EngineerCity:Tambon PatongCountry:ThailandMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Levi WellsText description provided by the architects. The site of the Kalim Beach House is on a hill with a 180-degree view of Kalim Bay. It was a challenging narrow and vertical site that had to fit a lot of “house” on it. The house is approached from the top level into a vertical courtyard with a grand staircase that leads users into the living and pool level below.Save this picture!© Levi WellsThe house has 4 bedrooms, a large shared living/dining space, and a curved pool. Everything is contained within 2 large board-form concrete walls. The building’s main focal point is a vertical courtyard that keeps the surrounding spaces cool and ventilated. Given the spectacular bay views, the building is west-facing to take full advantage of the beautiful Andaman sunsets.Save this picture!© Levi WellsSave this picture!Lower Floor PlanSave this picture!© Levi WellsSave this picture!© Levi WellsTo shade from the strong tropical sun and for added privacy, huge sliding bamboo screens are installed in front of all the upper floor bedrooms. Bamboo is used throughout the house for sun-screening -both vertically and horizontally. The living level is where a large infinity-edged swimming pool extends out into the horizon like a giant circular mirror that reflects the sky while echoing the gentle curve of the baySave this picture!© Levi WellsSave this picture!Longitudinal SectionSave this picture!© Levi WellsProject gallerySee allShow lessThe Gut’s Coffee / Hidenori Tsuboi ArchitectsSelected ProjectsThe Protagonist Café & Bar / Cumulus StudioSelected Projects Share Year:  Kalim Beach House / design QuaSave this projectSaveKalim Beach House / design Qua Kalim Beach House / design Qua Thailand Save this picture!© Levi Wells+ 20Curated by Paula Pintos Share Photographs:  Levi Wells Manufacturers Brands with products used in this architecture project ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/930376/kalim-beach-house-design-qua Clipboard “COPY” CopyHouses•Tambon Patong, Thailand 2019 Lead Architects: “COPY” ArchDaily Projects Area:  700 m² Year Completion year of this architecture project Malina Palasthira & John Erskine Manufacturers: Paint Effex, Sun Paradise Houses Photographslast_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *